maandag 13 oktober 2014

Gnocchi met groene kool, chorizo en parmezaanse kaas

Het is nu toch herfst geworden. Tijd voor wat steviger smaken. Deze gnocchi met groene kool en chorizo is lekkere herfstkost. Het karwijzaad zorgt voor een verrassing tijdens het eten en combineert heel goed met de groene kool. Door de chorizo in hele kleine blokjes te snijden heb je er niet veel van nodig om toch in een heleboel hapjes een stukje chorizo te hebben.




Gnocchi met groene kool, chorizo en parmezaanse kaas

(4 personen)
  • 500 gram gnocchi
  • 150 chorizo (droge worst)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 kilo groene kool (schoon gewicht), in reepjes
  • 1 deciliter crème fraîche
  • 1 theelepel karwijzaad
  • 50 gram parmezaanse kaas, aan een stuk
Snijd de chorizo in hele kleine blokjes. Bak ze - zonder extra vet - in een grote wok een paar minuten. Fruit de ui een paar minuten mee.
Voeg de kool in gedeelten toe en laat op hoog vuur iets slinken. Blijf omscheppen. Voeg een beetje water toe en laat, met een deksel op de pan, de kool ± 5 minuten smoren. Voeg de crème fraîche en het karwijzaad toe en laat nog even meewarmen.
Kook de gnocchi volgens de aanwijzing op het pak.
Schaaf de parmezaanse kaas met een dunschiller in grote vlokken.
Schep de gnocchi door de kool en bestrooi met de kaasvlokken. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten