zaterdag 21 februari 2015

Chocoladetaart met amarenekersen en amandelen

afbeelding-amarenen-chocolade-taartJammie, dit was een erg lekker taartje. Perfecte structuur, pure chocolade en dan die lekkere amarenekersen. Mannetje Q klaagde een beetje dat er te weinig stukjes kers in zijn stukjes taart zaten. Ik werd op het idee gebracht voor deze combinatie door een leuk stukje van Paul van het ministerie van eten en drinken. Hij vraagt zich af hoe zijn Ellen nu in de gaten had dat hij die kersen die daar op dat schoteltje lagen wou opsnoepen. Sorry Paul, vrouwen hebben gewoon een zesde zintuig voor snaaiende mannen. Zo is dat nu eenmaal.

Chocoladetaart met amarenekersen en amandelen

(springvorm 20 cm doorsnee)
  • 100 gram pure chocolade, in stukjes
  • 100 gram boter, in blokjes
  • 3 eieren
  • 150 gram suiker
  • 50 gram cacao
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 50 gram amandelen, gehakt
  • 16 amarenekersen, in stukjes
  • 3 eetlepels siroop van de kersen
Klem een vel bakpapier tussen de rand en bodem van de springvorm. Vet de zijkanten in en bestuif met bloem. 
Doe de boter en chocolade in een hittebestendige kom en hang deze boven een laagje bijna kokend water en laat smelten. 
Verwarm de oven voor op 175C.
Klop de eieren met de suiker 5 minuten tot een luchtig mengsel. Zeef de cacao, zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder erboven en meng erdoor. Meng het boterchocolademengsel erdoor. Meng als laatste de amandelen en kersen met siroop door het beslag. 
Verdeel het beslag over de vorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taart in ± 45 gaar. Hij mag, net als een brownie, nog een tikje smeuïg blijven. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten