woensdag 19 augustus 2015

Aziatische salade met mango, waterkers en gekaramelliseerde chilipinda's

Dit blijft zo lekker, dus toch maar weer een variant op "de aziatische salade". Mango erin blijft erg lekker en koriander ook. Soms gaat er tauge door of komkommer. Deze keer maakte ik 'm dus zo. Het pittige element bestond uit pinda's in een chilikaramel. Mannetje Q had zijn eigen variant: wat waterkers, watermeloen, paprika en onbehandelde pinda's. De waterkers vond hij te peperig. 











Aziatische salade met mango, waterkers en gekaramelliseerde chilipinda's


  • sap van 1/2 limoen
  • 1 theelepel versgeraspte gemberwortel
  • 2 theelepels palmsuiker (of bruine basterdsuiker)
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1/2 bosje waterkers
  • 1 mango
  • 1 rode paprika
  • 1/4 bosje koriander
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 10 gram boter
  • 20 gram suiker
  • 40 gram pinda's
Roer limoensap, gember, suiker, vissaus en sesamolie in een kommetje tot een dressing. Roer goed zodat de suiker oplost. 
Verdeel de waterkers in kleinere stukjes en verwijder hele dikke stengels. Verdeel over een schaal. 
Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en snijd in reepje. 
Halveer de paprika, verwijder de zaadlijst en snijd in reepjes. 
Hak de koriander fijn. Of pluk de blaadjes van de steeltjes, maar die ben ik te lui voor. 
Meng de koriander door de waterkers. Verdeel de paprika en mango erover. 
Smelt de boter zachtjes in een pannetje. Voeg de suiker toe en laat karamelliseren. Voeg de fijngehakte peper en pinda's toe en roer goed door elkaar. Pas op dat de karamel niet verbrandt, dus houd het vuur eerst laag. Strooi de gekaramelliseerde pinda's over de salade. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten