donderdag 27 augustus 2015

Dip van geroosterde paprika met walnoot

Vandaag en overmorgen twee lekkere dips voor bij bijvoorbeeld turks brood. Maar deze paprikadip van geroosterde paprika en peper kun je zelfs als pastasaus gebruiken. Of bij een worstje van de bbq.Wie weet is-tie ook wel lekker in plaats van mayo bij je frietjes.


Paprikadip met walnoot

  • 500 gram rode paprika
  • 2 rode pepers
  • 1 oud boterham
  • 100 gram gedopte walnoten
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1/2 theelepel gemalen korianderzaad
  • 2 eetlepels granaatappelmelasse
  • 2 eetlepels olijfolie
Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Doe hetzelfde met de pepers. Wrijf met je handen een beetje olie over de paprika en peper en leg met de bolle kant naar boven op een bakplaat. Zet de paprika's 10-20 minuten onder de grill tot het vel zwart begint te worden. Doe de paprika's in een kom en dek af met plastic folie. Laat 10 minuten staan. Verwijder daarna zoveel mogelijk van het vel van de paprika's en peper. Pureer de geroosterde paprika en peper in een hoge kom met de staafmixer. 
Laat de boterham uitdrogen in de zon of rooster het brood. Verkruimel het tot grof broodkruim. 
Hak de walnoten middelgrof. 
Roer het brood, de walnoten, de knoflook, het zout, het komijnpoeder, het korianderpoeder, de granaatappelmelasse en de olijfolie door de paprikapuree. Proef of er nog zout of peper bij moet. 

(bron: Veggiestan van Sally Butcher)

2 opmerkingen:

  1. Dat boek heb ik ook. Vol leuke en lekkere recepten. Een aanrader!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik had 'm geleend van de bieb, maar heb behoorlijk wat inspiratie opgedaan.

      Verwijderen